Wie ben ik?

Wie ben ik?

Foto: Hester Doove

Nieuwsgierig naar jouw verhaal. Dat ben ik op de eerste plaats. Mijn drijfveer als therapeutisch coach is te luisteren en te begrijpen. Op die manier kan ik jou zonder oordeel een spiegel voorhouden waarin je jezelf ziet en begrijpt.

Van oudsher ben ik op zoek naar menselijke verhalen. Ik ben meer dan dertig jaar journalistiek verhalenverteller geweest. Heb gewerkt voor nationale media in binnen- en buitenland. Steevast op zoek naar het wat en hoe, maar nog meer naar het wie en waarom. Wat bezielt de mens?

In 2017 heb ik het roer omgegooid. Ik ben in 2015 de 3-jarige opleiding tot therapeutisch coach gaan volgen bij Phoenix Opleidingsinstituut in Utrecht. Hier heb ik geleerd hoe je een werkelijke ‘ontmoeting’ met cliënten kunt aangaan. Systemisch werk, transactionele analyse (TA) en neuro-linguïstisch programmeren (NLP) zijn de pijlers waarop ik werk.

Ook als therapeut laat ik me leiden door mijn persoonlijke geschiedenis. Je kunt pas spiegelen als je de verbinding aangaat vanuit je eigen ervaringen. Ik ben vader van twee zonen, alleenstaande ouder sinds het overlijden van mijn echtgenote in 2009. Op 13-jarige leeftijd verloor ik mijn vader. Verlies is mij niet vreemd.

Naast hulpverlener ben ik schrijver. Niets is zo heerlijk als het spelen met taal. Ik geniet van het knutselen met woorden. In 2010 verscheen Tranen van Liefde, over het eerste jaar als weduwnaar. Dit dagboek kun je ook bij mij per mail bestellen. Eerder schreef ik de biografie Rik Smits, Dunking Dutchman (1997).

Regelmatig geef ik lezingen. Ook ben ik als dagvoorzitter beschikbaar voor congressen. Het thema verlies gaat me letterlijk en figuurlijk aan het hart.

Wil jij je verhaal komen delen? Ik luister. Tim.Overdiek@gmail.com of 06-23275534

Meer over mij in de media:

Er zijn, voor anderen (Trouw, 11 november 2017)

Hoe gaan mannen om met verlies (Jacobine op Zondag, 4 maart 2018)

Deze mannen zijn vader en moeder tegelijk (Volkskrant Magazine, 12 juni 2018)

 

 

 

 

KvK: 69473773   |    BTW: NL151914965B01