Mannen en verlies

Mannen en verlies

Foto: Hester Doove

Er hoeft niet iemand dood te gaan om te rouwen. Verlies kent vele vormen. Het kan de dood zijn van je partner, van je ouder of van je kind. Maar ook kun je jezelf verliezen als je op straat komt te staan of als je vast komt te zitten op je werk.

Het verlies van je relatie kan je behoorlijk onderuithalen. Wat als je je baan kwijtraakt? Ziek wordt? Wat als je droom aan diggelen gaat? Rouwen doen mannen en vrouwen allemaal in gelijke mate. Maar mannen net even iets anders. Ik weet daar als man, en als man die verlies heeft geleden, alles van. Bij mij ben je aan het goede adres.

Meestal is aan verlies iets voorafgegaan. Niet voor niets kom je bij mij omdat het gewoon even niet meer gaat. Meestal vraagt een man pas om hulp wanneer het echt nodig is. Als hij accepteert dat hij het niet meer zelf kan oplossen. Want dat doen wij mannen graag, nietwaar? Het oplossen, in ons eentje. Soms lukt dat niet meer.

In mijn praktijk vind je niet alleen een luisterend oor en de veiligheid om je verhaal te vertellen. We gaan samen aan de slag om te onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen. Op die manier leer je jezelf en je voorgeschiedenis beter begrijpen. En dat wapent je tegen mogelijke hindernissen in de toekomst.

Meer weten? Zo ga ik te werk.

 

KvK: 69473773   |    BTW: NL151914965B01